Pāriet uz saturu

Preču grozs

Jūsu grozs ir tukšs

Raksts: Portugāļu sardīņu makaroni ar citronu, kapariem un čili pipariem

Receptas: makaronai su sardinėmis

Portugāļu sardīņu makaroni ar citronu, kapariem un čili pipariem

Tas ir viegls, garšīgs un sirdij noderīgs ēdiens. Tā pagatavošana aizņems apmēram 20 minūtes.

Sastāvdaļas:

  • 250 gr iecienītu spageti makaronu
  • 1/4 glāzes smalki sakapātu ķiploku
  • 2 tējkarotes citrona miziņas
  • 1/2 tējkarotes sasmalcinātu čili piparu vai pēc garšas
  • 1/2 tējkarotes sāls vai pēc garšas
  • 1 iepakojums Papa Anzois vai Minerva sardīņu ar čili un olīveļļu (nenosusinātas)
  • 3 ēdamkarotes konservētu kaperu
  • 5 ēdamkarotes citrona sulas vai pēc garšas
  • 3 ēdamkarotes smalki sakapātu svaigu pētersīļu vai bazilika
  • papildu čili pipari pēc garšas

 

Pagatavošanas veids.

Makaronu vārīšana:

Uzkarsējiet lielu katlu ar sālītu ūdeni. Pievienojiet spageti makaronus un vāriet saskaņā ar iepakojuma norādījumiem, līdz tie ir nedaudz cieti, bet izvārīti. Nosusiniet makaronus, bet atstājiet nedaudz vārīšanas ūdens – to var būt nepieciešams izmantot mērces atšķaidīšanai.


Ķiploku un čili piparu sagatavošana:

Lielā pannā vai sautējamā pannā uzkarsējiet nedaudz olīveļļas uz vidējas uguns. Pievienojiet smalki sakapātus ķiplokus un apcepiet tos, līdz tie kļūst zeltaini un sāk izdalīt aromātu. Pievienojiet sasmalcinātus čili piparus un citrona miziņu, pēc tam cepiet vēl 1-2 minūtes, lai izdalītos garšas.

 

Sardīņu un kaperu pievienošana:

Pievienojiet pannai ķiploku maisījumam nenosusinātas sardīnes kopā ar olīveļļu un čili pipariem no iepakojuma. Viegli saspiediet tās ar dakšiņu, lai tās sadalītos mazākos gabaliņos. Pievienojiet konservētus kaperus un visu labi samaisiet.


Mērces garšas pielāgošana:

Pievienojiet citrona sulu un garšojiet ar sāli pēc vajadzības. Ja mērce šķiet pārāk bieza, varat pievienot nedaudz makaronu vārīšanas ūdens, lai tā būtu šķidrāka.


Makaronu sajaukšana ar mērci:

Pievienojiet pannai ar mērci izvārītos spageti makaronus. Visas sastāvdaļas labi samaisiet, lai makaroni būtu pārklāti ar mērci.


Pēdējie pieskārieni:


Trauku dekorējiet ar smalki sakapātiem svaigiem pētersīļiem vai baziliku. Ja vēlaties vairāk asuma, varat pievienot papildu čili piparus.


Portugāļu sardīņu makaroni pasniegšana:

Pasniedziet karstu, ar svaigi spiestu citrona sulu malā, lai katrs varētu pielāgot ēdiena garšu pēc savas gaumes.

Labu apetīti!

Piezīme: pagatavojot ēdienu, jums būs nepieciešams: liela sautējamā panna, panna, kā arī liels katls makaronu vārīšanai.

Atstāt komentāru

Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.

Visi komentāri pirms publicēšanas tiek pārbaudīti.

Citas receptes

Ruginės duonos ir sardinių sumuštinis

Rudzu maizes un sardīņu sviestmaize

Rudens sardīņu sviestmaize ar rupjmaizi. Šis viegli pagatavojamais gardums ir ideāli piemērots gan uzkodām, gan vieglām maltītēm, lai apmierinātu ne tikai apetīti, bet arī izsmalcinātākās garšas vē...

Lasīt vairāk