Pāriet uz saturu

Preču grozs

Jūsu grozs ir tukšs

Sardīnes - veselīgāka un ilgtspējīgāka izvēle

Ducis iemeslu, kāpēc sardīnes ir labas

Sardinės pomidorų padaže, be odelės ir kaulų Minerva Classic

Sardīnes – ne tikai garšīgas, bet arī īpaši veselīgas, jo:


Sardīnes ir Omega-3 taukskābju avots

Omega-3 taukskābes ir būtiskas sirds veselībai, samazina iekaisumu organismā un palīdz pagarināt dzīvi, veicinot labāku pašsajūtu.

Bagātas ar olbaltumvielām

Olbaltumvielas ir nepieciešamas muskuļu augšanai un atjaunošanai, īpaši pēc traumām vai intensīvas fiziskas slodzes. Sardīnes ir ideāls produkts, lai stiprinātu muskuļus un saglabātu to tonusu.

Kalcija un D vitamīna avots

Šie svarīgie elementi atbalsta kaulu veselību, palīdzot novērst osteoporozi un citus kaulu slimību riskus.

B12 vitamīna avots

B12 ir būtisks nervu sistēmas veselībai un enerģijas ražošanai. Sardīnes nodrošina bagātīgu šī vitamīna devu, palīdzot novērst nogurumu un enerģijas trūkumu.

Minerālu bagātība

Sardīnēs ir daudz vērtīgu minerālu, piemēram, selēns, fosfors un kālijs, kas stiprina imūnsistēmu un uztur elektrolītu līdzsvaru, kas ir būtisks organismam.

B3 vitamīns (niacīns)

Niacīns palīdz kontrolēt holesterīna līmeni un uzlabo vielmaiņu, nodrošinot vairāk enerģijas un vitalitātes.

E vitamīna avots

Kā spēcīgs antioksidants, E vitamīns aizsargā šūnas no brīvo radikāļu ietekmes, palēninot novecošanās procesus un uzlabojot vispārējo veselību.

Dzelzs bagātība

Dzelzs nodrošina efektīvu skābekļa transportēšanu asinīs, palīdzot uzturēt augstu enerģijas līmeni un uzlabojot izturību.

Iekļaujiet konservētas sardīnes savā ikdienas uzturā

Ja vēlaties rūpēties par savu veselību un labsajūtu, sardīnes ir lieliska izvēle – gan garšīgas, gan veselīgas. Sardīnes no Portugāles – jūsu veselības un labsajūtas garants.

Sardīņu zveja ir viens no ilgtspējīgākajiem zvejniecības veidiem:

Stabilas populācijas un ātra to atjaunošanās:

Sardīnes izceļas ar augstu reprodukcijas ātrumu un nepārtraukti atjaunojamām, stabilām populācijām, tādējādi to zveja nerada ievērojamu negatīvu ietekmi uz jūras ekosistēmām, kā tas varētu būt ar citām jūras dzīvnieku sugām.

Zemāks pārtikas ķēdes līmenis:

Sardīnes ieņem zemāku pozīciju jūras pārtikas piramīdā, barojoties ar planktonu un mazākiem organismiem. Tas nozīmē, ka sardīņu zvejas ietekme uz pārtikas ķēdi ir mazāk graujoša jūras ekosistēmai.

Ilgtspējīgas zvejas metodes:

Daudzas sardīņu zvejas tehnikas, piemēram, zveja ar gredzenveida tīkliem vai vilkšana ar tīklu, ir mazāk invazīvas un rada mazāku ietekmi uz jūras dzīvnieku populācijām, salīdzinot ar citām zvejas formām.

Minimāla apstrāde:

Sardīņu konservēšanas procesā bieži izmanto minimālu apstrādi, kas saglabā dabīgo zivju garšu un uzturvielas, radot salīdzinoši zemas enerģijas izmaksas un minimālus ražošanas atkritumus.

Regulēta sardīņu zvejas prakse:

Sardīnes tiek zvejotas saskaņā ar stingriem noteikumiem, tostarp kvotām un sezonāliem ierobežojumiem, lai nodrošinātu ilgtspējīgu zivju resursu izmantošanu. Daži sardīņu konservu zīmoli ir Marine Stewardship Council (MSC) sertificēti, kas garantē, ka zveja atbilst augstiem ilgtspējības standartiem.

Ekonomiskais devums vietējām kopienām:

Sardīņu zveja ir svarīgs iztikas avots daudzām piekrastes kopienām visā pasaulē. Ilgtspējīga pārvaldība nodrošina ilgtermiņa zvejas dzīvotspēju un veicina vietējo ekonomiku un kopienu labklājību.