Raksts: Asu portugāļu sardīņu virtuli (empanados)
Asu portugāļu sardīņu virtuli (empanados)
Asie sardīņu virtulīši (empanados) ir garšīgs un unikāls uzkodu ēdiens, kurā lieliski sader portugāļu konservētās sardīnes ar asiem garšvielām un trauslu, rokām gatavotu mīklu. Šī recepte piedāvā lielisku veidu, kā izmantot portugāļu sardīnes, piešķirot tām jaunu, pikantu garšu, ko papildina ķiploki, sarkanā paprika un čili piparu pārslas. Pagatavojiet šos virtulīšus, lai baudītu siltu, gardu uzkodu vai vieglu maltīti, kas noteikti pārsteigs!
Sastāvdaļas diviem:
Mīkla
- Kviešu milti: 2 tases
- Sāls: 1/2 tējkarotes
- Sviests: 1/2 tases (auksts, sagriezts kubiņos)
- Olu dzeltenums: 1 (liela)
- Auksts ūdens: 4-5 ēdamkarotes
Pildījums
- Portugāļu konservētas sardīnes olīveļļā ar čili pipariem: 1 bundža (nenosusinātas, bet saspiestas)
- Ķiploki: 2 daiviņas (smalki sagrieztas)
- Sīpols: 1 mazs (smalki sagriezts)
- Sarkanā paprika: 1/2 (smalki sagriezta)
- Tomātu pasta: 1 ēdamkarote
- Čili piparu pārslas papildus: 1 tējkarote (pēc garšas)
- Maltie ķimenes: 1/2 tējkarotes
- Sāls un melnie pipari: pēc garšas
- Svaigs koriandrs: 2 ēdamkarotes (smalki sagriezts)
- Laima sula: 1 ēdamkarote
Mīklas pagatavošana:
Lielā bļodā sajauciet kviešu miltus un sāli. Pievienojiet auksto, kubiņos sagriezto sviestu miltu maisījumam. Izmantojiet mīklas smalcinātāju vai rokām, lai sviests labi sajauktos ar miltiem, līdz maisījums atgādina lielu drupaču tekstūru. Pievienojiet olu dzeltenumu un pielejiet vienu ēdamkaroti ūdens, un samaisiet, līdz mīkla kļūst viendabīga. Izberiet mīklu uz viegli ar miltiem apbārstītas virsmas un īsi mīciet, līdz tā kļūst vienmērīga. Izveidojiet mīklas bumbu, ietiniet to plastmasas plēvē un ielieciet ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
Pildījuma pagatavošana:
Uzkarsējiet sardīņu bundžā esošo olīveļļu pannā uz vidējas uguns. Pievienojiet smalki sagrieztus ķiplokus un sīpolus, un cepiet, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievienojiet smalki sagrieztu sarkano papriku un cepiet vēl 3-4 minūtes, līdz tā kļūst mīksta. Pievienojiet tomātu pastu, čili piparu pārslas, papriku, maltos un saspiestos ķimenes. Cepiet vēl 2 minūtes.
Pievienojiet saspiestas portugāļu konservētas sardīnes un pēc garšas pievienojiet sāli un melnos piparus. Cepiet 3-4 minūtes, laiku pa laikam maisot. Noņemiet no uguns un iemaisiet smalki sagrieztu svaigu koriandru un laima sulu. Ļaujiet pildījumam nedaudz atdzist.
Virtulīšu formēšana:
Uzkarsējiet krāsni līdz 190°C. Izklājiet cepšanas plāti ar cepamo papīru. Uz viegli ar miltiem apbārstītas virsmas izrullējiet auksto mīklu līdz apmēram 1/8 collu biezumam. Izmantojiet apaļu griezēju (apmēram 10-12 cm diametrā), lai izgrieztu apļus no mīklas. Katra mīklas apļa centrā uzlieciet ēdamkaroti asā portugāļu sardīņu pildījuma. Salokiet mīklu uz pusēm, lai izveidotu pusmēness formu. Nospiediet malas un nostipriniet tās ar dakšiņu. Empanadas novietojiet uz sagatavotās cepšanas plātes. Pēc izvēles: pārklājiet empanadas augšu ar sakultu olu dzeltenumu, lai cepot izveidotos zeltaini brūna garoziņa.
Virtulīšu cepšana:
Cepiet uzkarsētā krāsnī 20-25 minūtes vai līdz empanadas kļūst zeltaini brūnas. Izņemiet no krāsns un ļaujiet nedaudz atdzist pirms pasniegšanas. Baudiet savus asus sardīņu virtulīšus karstus vai istabas temperatūrā, tie lieliski derēs gan kā uzkoda, gan kā pamatēdiens!
Kopējais ēdiena pagatavošanas laiks: apmēram 1 stunda 45 minūtes (ieskaitot atdzesēšanas un cepšanas laiku).
Atstāt komentāru
Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.