Raksts: Cēzara salāti ar sardīnēm
Cēzara salāti ar sardīnēm
Foršs un oriģināls veids, kā izmēģināt sardīnes Cēzara salātos!
Sastāvdaļas 4 porcijām:
- ½ tases blanšētu lazdu riekstu,
- 1 bundža sardīņu, izmantojiet nosusinātas,
- 1 ķiploka daiviņa, smalki sarīvēta,
- 2 tējkarotes svaigi spiestas citrona sulas,
- 1 tējkarote Dižonas sinepju,
- ½ tējkarotes vai nedaudz vairāk svaigi maltu melno piparu,
- 50 g Piave vai parmezāna rīvēta siera,
- ½ tases majonēzes,
- 2 tējkarotes aukstspiedes olīveļļas, Sāls,
- 1 liela galva vai
- 2 mazas eskaroles salātu galvas (apmēram 50 g), vītuma lapas derētu noņemt, iekšējās lapas saplēst lielos gabalos,
- Citrona šķēlītes.
Pagatavošana
Lazdu riekstu sagatavošana:
Blanšējiet lazdu riekstus – pārlejiet tos ar verdošu ūdeni un atstājiet 1-2 minūtes. Pēc tam nosusiniet un nomizojiet, ja nepieciešams. Grauzdējiet riekstus sausā pannā uz vidējas uguns, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Ļaujiet atdzist, tad rupji sagrieziet vai sasmalciniet.
Sardīņu mērces sagatavošana:
Nosusiniet sardīnes un ielieciet tās bļodā. Pievienojiet smalki sarīvētu ķiploku daiviņu, svaigi spiestas citrona sulas, Dižonas sinepes, svaigi maltus melnos piparus, rīvētu Piave vai parmezāna sieru un majonēzi. Ielejiet aukstspiedes olīveļļu un visu kārtīgi samaisiet, līdz iegūstat vienmērīgu mērci. Ja nepieciešams, pievienojiet sāli.
Salātu sagatavošana:
Nomazgājiet un saplēšiet eskaroles salātu lapas lielos gabalos. Ielieciet lapas bļodā un viegli samaisiet ar sardīņu mērci, lai visas lapas būtu labi pārklātas.
Pasniegšana:
Izlieciet salātus uz šķīvjiem, pārkaisa ar grauzdētiem lazdu riekstiem un rotājiet ar citrona šķēlītēm. Varat papildus pārkaisīt nedaudz rīvēta siera virsū.
Labu apetīti!
Atstāt komentāru
Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.