Pāriet uz saturu

Preču grozs

Jūsu grozs ir tukšs

Raksts: Sardīņu diena: mazas zivis ar lielu stāstu un garšu, kas atgādina Atlantijas jūru

Nacionalinė Portugalijos žuvies konservų diena

Sardīņu diena: mazas zivis ar lielu stāstu un garšu, kas atgādina Atlantijas jūru

24. novembrī visā pasaulē tiek svinēta Sardīņu diena – diena, kas veltīta vienai no vispazīstamākajām un vienlaikus visvairāk nenovērtētajām jūras veltēm. Mazas, sudrabainas un pilnas rakstura – sardīnes iemieso jūras garu, roku darba tradīcijas un veselīga dzīvesveida filozofiju. No vienkārša zvejnieku ēdiena līdz gardēžu delikatesei – sardīne ir īsts stāsts par to, kā vienkāršība kļūst par kvalitātes zīmi.

Garša ar vēsturi

No Sardīnijas līdz Portugālei – stāsts, kas iemantojis leģendas statusu

Sardīņu nosaukums cēlies no Sardīnijas salas, kur šīs zivis reiz peldēja milzīgos baros. Tomēr tieši Portugāle kļuva par valsti, kas sardīnes pārvērta par mākslu. Jau 19. gadsimtā portugāļi apvienoja jūras prasmes ar amatniecību, radot savu unikālo konservēšanas tehniku – svaigi nozvejotas sardīnes tiek viegli apceptas, pārlietas ar augstākās kvalitātes olīveļļu un rūpīgi iepakotas ar rokām.

Roku darbs, kas joprojām dzīvo

Katra portugāļu sardīņu kārbiņa ir kā mazs stāsts par Atlantijas piekrasti – par cilvēkiem, kuri turpina vecvecāku tradīcijas, par jūras smaržu un par laiku, kad viss tika darīts lēnām un ar sirdi. Krāsainie iepakojumi atspoguļo Portugāles dzīvesprieku un cieņu pret savu jūras mantojumu.

Mazas zivis ar lielu vērtību

Dabas superprodukts tavā šķīvī

Sardīnes ir viens no vērtīgākajiem dabiskajiem pārtikas avotiem. Tās satur omega-3 taukskābes, D vitamīnu, olbaltumvielas, kalciju un B grupas vitamīnus. Šī kombinācija stiprina sirdi, uzlabo koncentrēšanos un palīdz uzturēt enerģiju. Tā ir pārtika, kas apvieno uzturvērtību, garšu un pieejamību.

Ilgtspējīga izvēle planētai un cilvēkam

Sardīnes ir vienas no visilgtspējīgākajām zivīm pasaulē. Tās vairojas ātri, dzīvo lielos baros un tiek nozvejotas ar metodi, kas minimāli ietekmē jūras ekosistēmu. Turklāt sardīnes ir zema dzīvsudraba satura zivis – drošas gan pieaugušajiem, gan bērniem. Tāpēc, atverot sardīņu kārbiņu, jūs ne tikai izvēlaties gardu maltīti, bet arī atbildīgu un videi draudzīgu risinājumu.

Kā svinēt Sardīņu dienu

Vienkārši, sirsnīgi un garšīgi

24. novembris ir lieliska iespēja atklāt sardīnes no jauna – gan vienkāršā uzkodā, gan nesteidzīgās vakariņās. Tās lieliski sader ar vīnu, svaigu maizi un draugu sarunām.

Idejas, kā izbaudīt Sardīņu dienu:

• Klasiski un eleganti: grauzdēta maize ar sardīnēm, svaigu citronu sulu un pāris pilieniem olīveļļas.
• Vidusjūras garša: sardīnes ar tomātiem, kapariem, pētersīļiem un vieglu baltvīnu.
• Ēdiens siltam vakaram: sardīnes ar makaroniem, ķiplokiem un čili – vienkārši, sātīgi un ar raksturu.
• Neliela degustācija mājās: salīdziniet dažādas garšas – klasiskas olīveļļā, pikantas ar piri-piri vai atsvaidzinošas ar citronu.
Īstais ēdiens neprasa sarežģītību – pietiek ar vienu skārdeni, nedaudz laika un vēlmi izgaršot dzīvi. Izmēģini mūsu receptes ar sardīnēm!

Atlantijas garša – tieši no Portugāles

Autentiskas portugāļu sardīnes gardēžiem, kuri novērtē kvalitāti

Vietnē SARDINELE jūs atradīsiet autentiskas portugāļu sardīnes, kas tiek gatavotas mazās piekrastes darbnīcās, kur tradīcijas, rūpes un roku darbs joprojām nozīmē visu.

Kvalitāte, ko var sajust – stāsts, ko var izgaršot

Katra kārbiņa ir mazs Atlantijas gabaliņš – svaigs, dabisks un pilns garšas. Izvēlieties klasiskas sardīnes olīveļļā, pikantas ar piri-piri vai aromātiskas ar citronu. Tās apvieno tradīciju un mūsdienīgu pieeju, radot garšu, kas atgādina sauli un jūru.
Sviniet 24. novembri – Sardīņu dienu, atveriet kārbiņu, ļaujiet jūras aromātam piepildīt virtuvi un atcerieties: labā garša ir vienkārša, bet neaizmirstama.

 

Atstāt komentāru

Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.

Visi komentāri pirms publicēšanas tiek pārbaudīti.

Citas receptes

Vėlyvieji pusryčiai su sardinėmis ir Habits Bakery

Kaip virtuvės šefas Dovydas Vaisovas ir „Habits Bakery“ formuoja vėlyvųjų pusryčių kultūrą Lietuvoje - su skoniu, estetika ir... sardinėmis

Vėlyvųjų pusryčių kultūra Lietuvoje įgauna pagreitį - ir tai daugiau nei maistas. Virtuvės šefas Dovydas Vaisovas su „Habits Bakery“ įkvepia naują brunch tradiciją, kurioje dera estetika, skonis ir...

Lasīt vairāk