Raksts: Jauns un stilīgs konservēto zivju kults bāros
Jauns un stilīgs konservēto zivju kults bāros
Pamēģiniet kādreiz apmeklēt stilīgāko "Millennials" paaudzes vīna bāru Rietumeiropā, un jūs atklāsiet jaunumu – jautru zivju un vīna garšu un smaržu sajaukumu. Tā ir jaunākā bāru un restorānu tendence: konservētas zivis lieliski sader ar izcilākajiem vīniem. Lai gan portugāļu konservētas zivis tiek uzskatītas par Eiropas etalonu, dažos Amerikas vīna bāros un restorānos dominē franču produkti.
Apmeklējot vīna bāru Amerikā, arvien biežāk tiks piedāvātas olīveļļā konservētas sulīgas portugāļu sardīnes, anšovi, uz grila cepta un konservēta menca vai pat zuši, kuri drīz ieņems aizvien cienīgāku vietu restorānu un bāru ēdienkartēs. Sālītie, ar umami bagātie konservēto zivju garšas kontrastē ar izteikti skābiem vīniem. Vīni, it īpaši tie, kuriem ir nedaudz neparasta garša, veiksmīgi sader ar olīveļļā konservētu zivju uzkodām. Konservētas sardīnes tiek pasniegtas ar kraukšķīgu maizi, grauzdiņiem, marinētiem pipariem un citrona šķēlītēm – gadiem ilgi nepelni novērtēts konservēts jūras velšu produkts pārtop par augstas klases, modernu aperitīvu.
KONSERVĒTAS ZIVIS RESTORĀNOS UN BĀROS
"Stems and Skins" bārs
Vīnu un kokteiļu bārs, kas atrodas Čārlstonā, Dienvidkarolīnā, ASV, greznā un elegantā interjerā pasniedz Vidusjūras ēdienus, un ir uzsācis konservēto zivju kustību Amerikas bāros. Tas atvērās 2016. gadā, piedāvājot vīna kombinācijas ar kūpinātām garnelēm, skumbrijas pastētēm, ar pipariem kūpinātām sardīnēm, un visu pasniedzot tieši no to oriģinālajām bundžām.
Nosaukums "Stems and Skins" atsaucas uz dabīgā vīna ražošanas procesu, kurā vīnogas tiek fermentētas kopā ar to mizām un kauliņiem. Bāra ēdienkartē tiek piedāvāts plašs dabīgo vīnu klāsts, kā arī klasiski kokteiļi un alus, un tas ir ieguvis atzinību kā "James Beard" pusfinālists par izcilu vīna un ēdiena saderību.
Restorāns "Adarra"
"Adarra" agrīnajos gados ēdienkartē bija tādi ēdieni kā rajas spārni un pildīti kalmāri. Vēlāk virtuve paplašināja savu sortimentu ar konservētām zivīm, atbalstot eiropiešu aizraušanos ar augstas kvalitātes, rokām darinātiem konserviem, kas bieži izceļas ar pievilcīgu etiķešu dizainu. Viņu konservēto jūras brīnumu ēdienkarte ir kā vārti uz konservēto zivju kultu. Tajā var atrast sardīnes olīveļļā un drosmīgākas izvēles, piemēram, pildītus kalmārus vai konservētus kalmārus to melnajā tintē. Rūpīgi atlasītais restorāna sortiments papildina katru konservēto zivi ar piedevām, kas akcentē to unikālās intensīvās garšas – no bagetes un citrona līdz kartupeļu čipsiem un asajai mērcei. Papildus konservētajām zivīm, basku iedvesmotā virtuve veido arī ēdienus, kuros tiek izmantotas sezonālas sastāvdaļas no visas Virdžīnijas štata.
Bistro bārs N7
N7 bistro bārs ir neparasta franču vieta Ņūorleānā, kurā tiek piedāvāti jūras velšu ēdieni un rokām darināti kokteiļi eklektiskā vidē ar iekšpagalmu.
N7 nosaukums asociējas ar Nationale 7 šoseju, kas ved ceļotājus no Parīzes līdz Itālijas robežai. Ceļotāji paļaujas uz sarkanās krāsas Michelin restorānu ceļvedi, lai atrastu mazus un Michelin atzītus restorānus šajā maršrutā.
N7 godina savas Eiropas saknes un piedāvā vīna karti, kurā dominē mazi Vecās pasaules ražotāji, īpaši tie, kas izmanto dabīgā vīna ražošanas metodes.
Neviens negaida atrast pilnīgi tradicionālus ēdienus ēdienkartē – šeit viesi nomaina žāvētu vai ceptu gaļu pret kūpinātām un konservētām sardīnēm no Dienvideiropas, skumbriju vai astoņkāji.
Restorāna fotogrāfija: Niks Hilliers
Atstāt komentāru
Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.