Raksts: Sardīnes samazina sirds un asinsvadu slimību risku, palīdz izvairīties no asins recekļu veidošanās, liecina Hārvardas veiktie pētījumi.
Sardīnes samazina sirds un asinsvadu slimību risku, palīdz izvairīties no asins recekļu veidošanās, liecina Hārvardas veiktie pētījumi.
Sardīnes ir ne tikai garšīgs un ērts pārtikas produkts jūsu mājās, bet arī īsts uzturvielu avots, kas var ievērojami uzlabot jūsu sirds un asinsrites veselību. Hārvardas Sabiedrības veselības skolas veiktais pētījums parādīja, ka regulāra sardīņu, makreļu un līdzīgu okeāna zivju lietošana var samazināt mirstības risku no sirds un asinsvadu slimībām par vairāk nekā 30%.
Sardīņu ieguvumi sirds un asinsvadu veselībai
Lietojot vienu vai divas sardīņu bundžiņas nedēļā, var būtiski samazināt sirds un asinsvadu slimību risku. Tas ir tādēļ, ka sardīnes ir bagātas ar omega-3 taukskābēm, kas ir būtiskas sirds veselībai. Šīs taukskābes palīdz samazināt iekaisumu organismā, pazemina asinsspiedienu un samazina triglicerīdu līmeni, kas tieši veicina sirds darbības stiprināšanu.
Omega-3 taukskābes
Sardīnes ir dabisks un efektīvs veids, kā palielināt omega-3 līmeni cilvēka organismā. Šīs taukskābes, īpaši EPA un DHA, ir pazīstamas ar savu spēju samazināt pēkšņas sirds nāves risku, uzlabot kopējo sirds funkciju un novērst kaitīgu asins recekļu veidošanos.
Uzturvielu bagātība sardīnēs
Sardīnes satur ne tikai omega-3, bet arī citas svarīgas uzturvielas, piemēram, D vitamīnu, B12 vitamīnu, kalciju un selēnu. Šīs uzturvielas ir būtiskas stipriem kauliem, smadzeņu veselībai un imūnsistēmas stiprināšanai.
Vairāk par sardīņu unikālo uzturvērtību var uzzināt citā mūsu rakstā: Sardīnes ir viens no uzturvielām bagātākajiem produktiem pasaulē!
Optimāla sardīņu lietošanas rekomendācija:
Lai sasniegtu maksimālu labumu veselībai, Hārvardas Sabiedrības veselības skola iesaka lietot vienu vai divas sardīņu porcijas (bundžiņas) nedēļā. Tas nodrošina pietiekamu omega-3 taukskābju daudzumu cilvēka ķermenī.
Secinājums
Neatkarīgi no tā, vai jums patīk tās ēst tieši no bundžiņas, izmantot salātos vai citos iecienītākajos ēdienos, sardīnes ir universāls un garšīgs veids, kā palielināt savu uztura vērtību.
Sardīnes ir uzturvielām bagāts produkts, kas var spēlēt svarīgu lomu sirds un asinsvadu veselības uzturēšanā. Hārvardas pētījumi uzsver, cik svarīgi ir iekļaut sardīnes savā uzturā, akcentējot to spēju ievērojami samazināt sirds slimību risku. Tās ir ne tikai bagātas ar omega-3 taukskābēm, bet arī citām svarīgām uzturvielām, padarot tās par lielisku izvēli sabalansētam uzturam.
Avoti angļu valodā:
Fish: Friend or Foe? | The Nutrition Source | Harvard T.H. Chan School of Public Health
Heart disease | Harvard T.H. Chan School of Public Health
Heart disease prevention tool shows promise | Harvard T.H. Chan School of Public Health
Delfi: Šie supermaisto produktai gali užkirsti kelią vėžiui, širdies ligoms bei nutukimui
Atstāt komentāru
Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.